Fair play, op en om het veld

Gelukkig kennen we bij Be Quick vooral positief ingesteld supporters langs de lijn en zijn er nauwelijks voorbeelden te noemen van onsportieve toeschouwers. Laten we er samen voor zorgen dat we dat zo houden! Hieronder enkele tips om het goede voorbeeld te geven als je aanwezig bent bij een wedstrijd van je favoriete Be Quick team of van je kind: 

  • Moedig alle spelers aan. Voor (jeugdige) sporters is het fantastisch om aangemoedigd te worden. Het zou sneu zijn als alleen de kinderen aangemoedigd worden waarvan de ouders aanwezig zijn en luidkeels durven aan te moedigen!
  • Laat niet merken als je je ergert aan het spel van je kind of sportgenoten. Laat niet merken dat je ontevreden bent over bepaalde acties. Zeker als je zelf sport, weet je dat het niet altijd zo gaat als je zou willen. Als kinderen merken dat een ouder ontevreden is (door bijvoorbeeld grapjes als: "Deze week geen zakgeld" of ooooh-geroep) dan zal dat hun spel eerder negatief beïnvloeden dan positief.
  • Leg je direct bij de beslissingen van scheidsrechter neer. Realiseer je hierbij dat verschillende mensen elke situatie ook verschillend zien. De scheidsrechter heeft het recht te beslissen zoals hij/zij het ziet. Protest van publiek heeft dan geen zin. Bovendien is dit erg vervelend voor de scheidsrechter, die zo vriendelijk is om in zijn vrije tijd een wedstrijd te komen begeleiden. En niet in de laatste plaats is het voor de sporters en begeleiders enorm vervelend als het publiek zich met de leiding van de wedstrijd gaat bemoeien. Je denkt daar misschien de club mee te helpen, maar deze 'soms goed bedoelde hulp' werkt juist vaak tegen de club. Bovendien is dit voorkinderen en jongeren het slechte voorbeeld.
  • Blijf tijdens de wedstrijd in het gebied dat bestemd is voor toeschouwers.
  • Geef de trainer/coach geen adviezen met betrekking tot zijn taak, ook al zijn ze goed bedoeld.
  • Geef je kind of andere kinderen geen aanwijzingen tijdens de wedstrijd. Buiten dat kinderen dit vaak niet waarderen, is het ook erg verwarrend om van twee verschillende personen aanwijzingen te krijgen. Bovendien is het voor een coach niet leuk als ouders zijn/haar taak ongevraagd overnemen. Heb je interesse om de kinderen aanwijzingen te geven, vraag dan aan de trainer/coach of je mee kunt helpen met training geven, coachen of andere zaken.
  • Zijn er dingen die volgens jou niet kunnen, praat hierover dan na de wedstrijd met de betrokkenen. Als je bijvoorbeeld je kind ziet vals spelen, dan hoor je te laten merken dat dit niet kan. Hebt je vraagtekens of opmerkingen over het coachen, maak dan met de coach een afspraak om hierover te praten. Tijdens de wedstrijd is dit niet op zijn plaats en direct na de wedstrijd is de coach vaak met andere zaken bezig, zoals bijvoorbeeld een nabespreking met het team of het invullen van het wedstrijdformulier. Vraag daarom wanneer hij/zij het liefste met jou daarover praat.
  • Help indien mogelijk mee als een trainer/coach of andere begeleider dat vraagt. Bedenk dat binnen een vereniging vrijwel alles door vrijwilligers wordt gedaan. Naast de contributie die je betaalt, mag je daar als ouder best wat extra's voor terug doen.
  • Bedank eens de trainer/coach en andere vrijwilligers die wedstrijden of andere activiteiten organiseren en leiden!

Samen zijn we Be Quick, en samen zorgen we ervoor dat Be Quick een mooie vereniging blijft!


Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
Korfbalkamp 2018 Korfbalkamp 2018
De 7 veiligheden van Be Quick
Nieuwe KNKV scheidsrechter: Inge van der Wijst

Afgelopen zondag is Inge geslaagd voor KNKV scheidsrechter. Inge heeft een super goede wedstrijd gefloten.

Van harte gefeliciteerd Inge!!

Nieuwe trainer selectie seizoen 2019-2020

De korfbalsters van Topklasser Be Quick staan volgend seizoen onder leiding van trainer/coach Will van de Kruijs, die overkomt van Rosolo.

Bekijk alle nieuwsberichten
Zaterdag competitie. Het KNKV is aan het orienteren om misschien over enkele jaren ook op zaterdag te spelen.
 

Totaal aantal stemmen: 206