Be Quick start de zaalcompetitie met winst!


Datum: 05-11-2017

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van de zaal op het programma.

De overgang van veld naar zaal is wel even omschakelen voor de dames. Het werken met de schotklok zorgt namelijk voor een energieker en tactisch spel. Hierdoor vallen in de regel wel veel meer doelpunten.

 

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Prinses Irene in Nistelrode. De voorgaande wedstrijden zijn tegen deze ploeg niet altijd overtuigend gewonnen. Deze ploeg staat gekenmerkt als een gedreven ploeg die tot de laatste minuten blijft knokken. Aan Be Quick de taak om deze wedstrijd met overtuiging te gaan spelen en de scores ver uit te bouwen.

 

Het eerste doelpunt viel aan de zijde van Prinses Irene. Dit weet Be Quick na een minuut alweer recht te trekken. De dames van Be Quick weten vervolgens vanaf de twaalfde minuut (2-3) de voorsprong te pakken. De voorsprong  heeft Be Quick gedurende de wedstrijd niet meer afgegeven.

 

Gedurende de eerste helft zijn er maar weinig doelpunten gevallen. Het stokte in het score verloop. Er werden een regio van kansen gecreëerd, maar ze werden niet goed benut. Door wat verdedigende fouten komt Princes Irene dichtbij tot 5-6. Voor de rust weet Be Quick het nog uit te bouwen tot een 6-9 voorsprong.

 

‘Scoren’ dat was het belangrijkste punt dat was besproken in de kleedkamer. De afronding moet beter en het scoreverloop moet verder worden uitgebouwd. Be Quick startte fel en Prinses Irene bleef gedreven om bij te blijven. Be Quick nam het voortouw en alle kansen vielen. Het scoreverloop werd uitgebouwd tot een 25-11 in het voordeel van Be Quick.

 

Op naar volgende week! Volgende week zondag (12 november) speelt Be Quick tegen Spes uit Milsbeek. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.55 in de Geer in Geffen.

 

Doelpuntenmakers: Yvonne 6, Lisa 4, Jody 4, Joyce 3, Nina 3, Marlie 2, Kris 2, Danique 1Terug naar nieuwsoverzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
Korfbalkamp 2018 Korfbalkamp 2018
Week van de scheidrechters

Van  6 tot en met 14 oktober 2018 bedanken sportbonden en -verenigingen gezamelijk onze scheidsrechters, juryleden en officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best eens voor in het zonnetje worden gezet.

 

Algemene ledenvergadering

Vanavond was de algemene ledenvergadering, deze was ook dit jaar weer druk bezocht.

Kleding Van Tilburg

Let op! De kleding van Van Tilburg kan nog niet vanaf10 september opgehaald worden maar pas vanaf15 september.

 

 

Bekijk alle nieuwsberichten
Zaterdag competitie. Het KNKV is aan het orienteren om misschien over enkele jaren ook op zaterdag te spelen.
 

Totaal aantal stemmen: 196