Be Quick plaatst zich voor de kruisfinales


Datum: 04-02-2018

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 1 DDW op het programma.

 Bij winst zou Be Quick zeker zijn van de kruisfinales, bij verlies is Be Quick afhankelijk van het resultaat van Swift. Zij gingen vandaag op bezoek in Erp bij de Korfrakkers.

 

Het is belangrijk voor de Nulandse dames om met het oog op de kruisfinales goed spel neer te zetten. Zodat ze met een goed gevoel aan de kruisfinales kunnen beginnen.

 

Om 15.00 uur floot dhr. Van Deursen voor de start van de wedstrijd. Beide ploegen begonnen fel en het was wachten aan welke kant de bal als eerste door de korf ging. Na 4 minuten opende DDW de wedstrijd met een omdraaibal, Be Quick antwoordde hier direct op met een afstandsschot. Het spel golfde op en neer. Bij de 3-3 zag DDW de mogelijkheid om een gaatje te slaan en liepen ze uit naar een 3-6 voorsprong. In deze fase van de wedstrijd verzuimde Be Quick om goed spel neer te zetten en de kansen af te ronden, waardoor de verdediging onder flinke druk kwam te staan. Echter werden twee fouten van DDW goed afgestraft door de Nulandse dames en konden ze net voor rust terug komen in de wedstrijd tot een 5-6 achterstand.

 

In de rust werd benadrukt dat er volop mogelijkheden lagen voor de Nulandse dames, Be Quick stond goed te verdedigen en liet DDW niet in hun spel komen, echter hadden ze het in eigen hand en zouden ze in de tweede helft meer moeten gaan scoren om de winst naar hun zijde te trekken.

 

Na de rust benutte DDW een doorloopbal waardoor ze wederom een verschil van twee doelpunten op het scorebord zetten. Be Quick reageerde hier meteen op en wist in een tijdbestek van drie minuten drie maal de korf te vinden, waardoor de rollen omgedraaid waren en Be Quick voor stond. Echter kon DDW direct een antwoord geven en bleef de wedstrijd op en neer golven. In de 24e minuut wist DDW wederom een gat van twee te slaan waardoor het erg moeilijk werd om aansluiting te vinden. In de laatste minuut wist Be Quick nog de korf te vinden, echter was de resterende tijd tekort om nog meer te kunnen doen. Waardoor de wedstrijd eindigden in 13-14 in het voordeel van DDW.

 

Direct na de wedstrijd werd duidelijk dat Swift verloren had van de Korfrakkers waardoor Be Quick zeker is van de kruisfinales. In de reguliere competitie staan nog twee wedstrijden gepland voordat de kruisfinales gepland staan. De eerstvolgende wedstrijd staat gepland naar de carnaval op zondag 18 februari tegen de Korfrakkers om 14.45 uur in de Geer in Geffen. Tot dan!

 

Scoreverloop: Marlie Korsten (5), Lisa Coppens ( 4), Nina van Baast, Mijntje Roefs, Danique van Lee en Yvonne Ruijs allen 1Terug naar het verslagen overzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
Korfbalkamp 2018 Korfbalkamp 2018
De 7 veiligheden van Be Quick
Nieuwe KNKV scheidsrechter: Inge van der Wijst

Afgelopen zondag is Inge geslaagd voor KNKV scheidsrechter. Inge heeft een super goede wedstrijd gefloten.

Van harte gefeliciteerd Inge!!

Nieuwe trainer selectie seizoen 2019-2020

De korfbalsters van Topklasser Be Quick staan volgend seizoen onder leiding van trainer/coach Will van de Kruijs, die overkomt van Rosolo.

Bekijk alle nieuwsberichten
Zaterdag competitie. Het KNKV is aan het orienteren om misschien over enkele jaren ook op zaterdag te spelen.
 

Totaal aantal stemmen: 205