Be Quick zet stap richting finale


Datum: 05-03-2018

Zondag 4 maart stonden de eerste kruisfinales op het programma.

Be Quick is 4e geworden in de reguliere competitie, dus speelt de kruisfinales tegen de nummer 1: DDW. De andere kruisfinale werd gespeeld tussen de nummers 2 en 3, Korfrakkers en Rosolo. In twee wedstrijden wordt bepaald wie mag strijden om de landstitel in de finale in Eindhoven op 17 maart.


Ondanks het feit dat DDW op de 1e plek en Be Quick op de 4e plek in de competitie is geëindigd, zijn de teams aan elkaar gewaagd. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden met als inzet dus die eerste stap richting de finale in Eindhoven. Om 16:00 uur ging de wedstrijd van start. Be Quick opent de score via een uitgespeelde vrije bal. Zoals verwacht gaat de score gelijk op. Wel weet Be Quick iedere keer een kleine voorsprong te pakken. Via 1-3 voor Be Quick, trekt DDW het weer gelijk naar 3-3. Na een kwartier spelen staat het weer gelijk, 4-4. Hier weet Be Quik weer een gaatje te slaan door 2 afstandsschoten te scoren, 4-6. DDW gooit er vlak voor rust ook nog een afstandsschot in. We gaan de kleedkamers in met een stand van 5-6 in het voordeel van Be Quick.

Ook na rust is het de Nulandse formatie die het eerst de korf weet te vinden. DDW blijft mee scoren waardoor de voorsprong niet echt uitgebouwd kan worden. Toch weet Be Quick na tien minuten spelen wat ademruimte te creëren. Via twee afstandsschoten en twee strafworpen staat het dan 6-11. Zoals we het team uit Hooge Mierde kennen, geven zij natuurlijk niet zo maar op. Ook via afstandsschoten en stippen weten zij zich terug in de wedstrijd te knokken met een stand van 11-12. De spanning in de wedstrijd is geen moment weg geweest en beide teams blijven scoren. Met nog vijf minuten op de klok is het 13-14, één doelpunt voorsprong voor Be Quick. Het kan nog steeds alle kanten op. Uiteindelijk komt het verlossende antwoord van Nulandse dames. Zij weten nog twee keer te scoren, waarna er nog maar één minuut speeltijd is. DDW sluit nog af met een score maar dit mocht niet meer baten. Be Quick wint de eerste kruisfinale met 14-16. De Be Quick supporters op de tribune juichen en zingen het team toe. Ontzettend bedankt dat jullie helemaal afgereisd zijn naar Reusel om ons aan te moedigen. Zo’n ‘negende dame’ is ontzettend belangrijk en we hopen jullie aankomende week weer te zien.

Doelpunten: Marlie Korsten 7, Mijntje Roefs 2, Yvonne Ruijs 2, Nina van Baast 1, Lisa Coppens 1, Kris Hanegraaf 1, Meggie van der Heijden 1, Jody Roovers 1.

Zondag 11 maart staat de tweede kruisfinale op het programma. Deze wordt om 14:30 uur gespeeld in sporthal ‘de Geer’ in Geffen. Mocht Be Quick deze winnen, dan zijn zij geplaatst voor de finale in Eindhoven. Mocht Be Quick deze verliezen, dan wordt er een derde en beslissende wedstrijd gespeeld op dinsdag avond in Reusel. We hopen natuurlijk zondag al een feestje te kunnen vieren, dus alle supporters: Kom naar Geffen om Be Quick naar de overwinning te juichen zodat we hopelijk met z’n alle weer naar Eindhoven mogen!Terug naar het verslagen overzicht
Vorige pagina

Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
Korfbalkamp 2018 Korfbalkamp 2018
De 7 veiligheden van Be Quick
Nieuwe KNKV scheidsrechter: Inge van der Wijst

Afgelopen zondag is Inge geslaagd voor KNKV scheidsrechter. Inge heeft een super goede wedstrijd gefloten.

Van harte gefeliciteerd Inge!!

Nieuwe trainer selectie seizoen 2019-2020

De korfbalsters van Topklasser Be Quick staan volgend seizoen onder leiding van trainer/coach Will van de Kruijs, die overkomt van Rosolo.

Bekijk alle nieuwsberichten
Zaterdag competitie. Het KNKV is aan het orienteren om misschien over enkele jaren ook op zaterdag te spelen.
 

Totaal aantal stemmen: 205