• 7 Veiligheden van Be Quick

 • Beste leden, vrijwilligers en mensen die Be Quick een warm hart toedragen,

  Vraag aan mensen hoe ze Be Quick omschrijven in één woord en mensen zeggen vaak, gezellig, warm, sportief of respectvol. Be Quick is een vereniging waar mensen veilig en gezellig kunnen sporten. Van jong tot en met oud. Be Quick is een vereniging waar leden en vrijwilligers met plezier komen. Hier zijn we en kunnen we met zijn allen trots op zijn!

  Dit is niet iets wat vanzelf gebeurd. We doen dit met zijn allen, alle leden en vrijwilligers.

  We willen het makkelijk maken om Be Quick veilig te houden voor iedereen. We hebben de 7 veiligheden van Be Quick beschreven, gebaseerd op wat we als Be Quick belangrijk vinden en willen behouden.

  De 7 veiligheden helpen ons de sportiviteit, onderling respect en veiligheid onder de aandacht te brengen, te behouden en te vergroten, nu en in de toekomst.

  1. We gaan met respect met elkaar om
  2. We hebben respect voor de scheidsrechter
  3. We zijn een goede winnaar en weten hoe sportief te verliezen
  4. We zijn zuinig op ons veld, kleedkamers en onze spullen
  5. De kleedruimtes en het veld zijn voor spelers en coaches
  6. We complimenteren elkaar op positief gedrag en spreken elkaar aan op negativiteit.
  7. We hebben een vertrouwenspersoon voor iedereen

  De komende periode gaan jullie deze 7 veiligheden vaak zien. Ze komen bijvoorbeeld bij de ingang van 't Duintje, in de kleedkamers, en ook via Social Media. De 7 veiligheden definiëren en dan ophangen is eenvoudig. We zullen elkaar ook moeten aanspreken als we gedrag zien wat "niet" volgens een van de 7 veiligheden is. Je kunt verwijzen naar de borden, het is iets wat we allemaal belangrijk vinden. Bijvoorbeeld: "Waarom ruim je het materiaal niet op, dat hebben we toch als een van de 7 veiligheden?"

  Samen zullen we ervoor moeten zorgen dat Be Quick de club blijft die we samen willen hebben! Samen zorgen dat de 7 veiligheden ook echt waarde krijgen! Niet alleen het bestuur, niet alleen de TC, niet alleen de leiding, niet alleen de ouders, iedereen kan zijn steentje bijdragen!

  Bestuur Be Quick