• Geschiedenis

    Een stukje geschiedenis van de vereniging...

    De oprichting van onze vereniging vond plaats in 1950. In eerste instantie onder de naam D.E.S. Deze werd later echter gewijzigd in Be Quick omdat de naam D.E.S al in gebruik was. Met twee twaalftallen in de competitie werd er getraind en gespeeld op het voetbalveld. Was dat niet mogelijk, dan werd eerst het weiland van een boer ontdaan van koeienvlaaien, waarna er gespeeld kon worden. Het vervoer van en naar wedstrijden in de omgeving vond plaats per fiets.

    In 1961 werden er voor het eerst jeugdleden toegelaten bij de korfbalbond. De meisjes die al enige tijd meetrainden konden toen eindelijk ook wedstrijden spelen. De korfbaltoernooien vormden in die tijd ware hoogtepunten en ook werd er meegelopen in jubileumoptochten. Namen van Piet Klaassen, Tini Henst, Door v.d. Dussen en Gery Vos kom je vaak tegen in de geschiedenis van Be Quick. In 1984 werd de accommodatie uitgebreid door vrijwilligers van de vereniging. Ruim 20 jaar later zijn we in het bezit van twee prachtige kunstgrasvelden en een moderne accommodatie. Be Quick komt met de senioren 1 zowel in de zaal als op het veld uit in de topklasse. Ook de junioren A1 spelen al enkele jaren in de hoofdklasse.

    In 2001 wisten de junioren A1 het Nederlands Kampioenschap Veld te behalen. Senioren 1 bereikte al twee maal de finale van de bekercompetitie en wist deze in 2004 ook te winnen. In 2004 mocht de gehele jeugdafdeling de mevr. Sins-Blijlevenstrofee voor sportiviteit in ontvangst nemen.

    Kortom sportief gaat alles voor de wind maar vooral de oudere leden zullen nog wel eens terugdenken aan de improvisatie van vroeger: zonder e-mail, automatisch startende douches, vervoer per auto naar de wedstrijden, maar met koeienvlaaien, jaarlijks knobbelrit, carnavalsoptochten en grote toernooien.